Pas encore inscrit ? Creez un Overblog!

Créer mon blog
alban

Ses blogs

Le blog de alban

Perkthime nga anglishtja ne shqip materialesh te krishtera.
alban alban
Articles : 389
Depuis : 29/06/2007
Categorie : Lifestyle

Articles à découvrir

E Verteta e vjeter

-E VERTETA E VJETER- -Ketu poshte do gjeni tre perkthime ne lidhje me ate ç’ka quhet rendomte Kalvinizem.- 1)Rezervuari i mrekullueshem 2)Jezusi,Mjeku dhe Doktrina,Zbuluesi dhe Zbulesa,Ndriçuesi dhe Drita e Njerezve. 3)Mbrojtje e Kalvinizmit 1)Rezervuari i mrekullueshem {#Prej C.H.Spurgeon Marre nga Shpata dhe Mistria [1] e dhjetorit te vitit 1

Gjithçka prej Hirit

9 SI MUND TE ILUSTROHET BESIMI ? Per ta bere me te qarte akoma çeshtjen e besimit,do t’ju jap ca ilustrime.Edhe pse vetem Fryma e Shenjte mund ta beje lexuesin tim te kuptoje,eshte detyra dhe gezimi im te furnizoj te gjithe driten qe kam mundesi dhe t’i lutem Zotit hyjnor te hape sy te verber.Oh sikur lexuesi im te lutej me te njejten lutje pe

Premtime te perditshme per shkurtin

link Blloku i çeqeve i besimit ose premtime te përditshme për Të Krishterin. {#Faith Check Book} Nga C.H.Spurgeon 1 shkurt Kurre mos u deshpero "Por per ju qe keni frike nga emri im,do te linde dielli i drejtesise me sherimin ne krahet e tij." {#Malakia 4:2} E permbushur nje here me ardhjen e Zotit tone te lavdishem,dhe megjithate per te pasur

Gjithçka prej Hirit

8 BESIMI,CFARE ESHTE? CFARE ESHTE KY BESIM ne lidhje me te cilin eshte thene, « Me ane te hirit jeni shpetuar nepermjet besimit ? »Ka shume pershkrime te besimit ;por pothuajse te gjitha perkufizimet qe kam hasur me kane bere qe ta kuptoj me pak perpara se t’i njoh.Zezaku tha,kur lexoi kapitullin se do ta ngaterronte ate ;dhe eshte shume e mund

Premtime te perditshme per janarin

1 janar Blloku i çeqeve i besimit ose premtime te përditshme për Të Krishterin. {#Faith Check Book} Nga C.H.Spurgeon Premtimi i parë i Biblës "Dhe Unë do të shtie armiqsi midis teje dhe gruas,midis farës sate dhe farës së saj;fara e saj do të shtype kokën tënde,dhe ti do të plagosësh thembrën e farës së saj." {#Zanafilla 3:15} Ky

Pafuqia njerezore

Pafuqia njerezore (Zvetënimi tërësor i njeriut) Predikimi nr 182 7 mars 1858 Nga C.H.Spurgeon « Askush nuk mund te vije te Une,po te mos e terheqe Ati qe me ka derguar. » {#Gjoni 6 :44} « Te vish te Krishti » eshte nje fjali shume e zakonshme ne Shkrimin e Shenjte.Eshte e perdorur per te shprehur ato veprime te shpirtit me te cilet,duke brak

Gjithçka prej Hirit

11 SA KEQ !NUK MUND TE BEJ ASGJE ! MBASI ZEMRA E ANKTHSHME ka pranuar dokrinen e shlyerjes dhe mesuar te verteten e madhe se shpetimi eshte nepermjet besimit ne Zotin Jezus,shpesh eshte e trazuar rende me nje ndijim paaftesie kundrejt asaj qe eshte e mire.Shume jane duke psheretire, « Nuk mund te bej asgje. »Ato nuk po e nxjerrin kete si justifik

Gjithçka prej Hirit

12 RRITJA E BESIMIT SI MUND TE ARRIJME nje rritje te besimit ?Kjo eshte nje pyetje shume serioze per shume.Ato thojne se duan te besojne por nuk munden.Shume gjepura fliten ne lidhje me kete teme.Le te jemi rreptesisht praktike ne qasjen e saj.Gjykimi i shendoshe nevojitet po aq shume ne fe sa kudo tjeter. « Cfare duhet te bej me qellim qe te beso

Gjithçka prej Hirit

15 PENDIMI DUHET TE SHOQEROHET ME FALJEN ESHTE E QARTE prej tekstit qe ne kemi cituar me perpara se pendimi eshte i lidhur me faljen e mekateve.Ne Veprat 5 :31 lexojme se Jezusi « eshte i ekzaltuar per te dhene pendimin dhe faljen e mekateve. »Keto dy bekime vijne prej asaj dore te shenjte qe nje here u gozhdua ne dru,por qe tani eshte e ngritur

Gjithçka prej Hirit

13 RIPERTERITJA DHE FRYMA E SHENJTE “DUHET TE LINDNI PERSERI.”Kjo fjale e Zotit tone Jezus eshte dukur te flakeroje ne udhen e shume njerezve,ashtu si shpata qe vertitej prej kerubineve ne porten e Parajses.Ato u deshperuan sepse ky ndryshim eshte pertej perpjekjes se tyre me te fuqishme.Lindja e re eshte prej se larti dhe prandaj nuk eshte ne