La plume du rêve

La plume du rêve

Créée le 29/04/08 par Naly'
Oyez oyez, noble voyageur.

Je te souhaite la bienvenue. Sache qu’ici se réunissent les écrivains en herbe, les poètes incompris, les rêveurs. Ecriture, rêves, envies, partage et fou rire sont les maîtres mots.

Tu te sens l’âme d’un narrateur ? Alors viens nous rejoindre !

Derniers articles

La icoana Maicii Domnului Agatonitissa

Publié par Mirela sur le blog Lacasuri Literare il y a 1 an

În vremuri umbrite ce tac, Se coase cu-al rugilor ac Povestea icoanei pierdute, Ce se nevoia, neştiută. În peşteră, Sfânta Fecioară, Ce singură-n lume-i şi Mamă, Ca pustnicii, retrasă fuse......

Concurrent no. 11 - Alexandra

DORURI LA RĂSĂRIT / NOSTALGIES AU LEVANTConcurentul nr. 11 / Concurrent no. 11 ..........................Alexandra Mișcov............................ Monolog Amestec două, trei cuvinte, Mut...

Sfantul Antim Ivireanul - viata daruita

Dintre tipărituri: - Evangheliar greco-român (1693) - Mărturisirea ortodoxă în greceşte (1699) - Floarea darurilor (1700) - Psaltirea în greceşte (1700) - Liturghier greco-arab (1701) -...

Concurrent no. 3 - Teo

DORURI LA RĂSĂRIT / NOSTALGIES AU LEVANTConcurentul nr. 3 / Concurrent no. 3 Al treilea concurent are doar 8 ani, pe nume Teo. Însă concursul e deschis oricui, în egală măsură. Iată ce ne-a spus:...

Poezie. Parascu-ma

Pârăscu-mă Pârăscu-mă, Plângu-mă, Plecu-mă... Strigu-Ți, Strigu-Ți, Strigu-Ți... Cu ce am în arsenal: Cu fanfară, cu tobe, Bat şi strig la poartă, La poarta Cerului, Până când mă orbeşti Cu lumina...

La icoana Maicii Domnului din Kursk

Când văzut-a Domnul, că fără de Sine Mulţi, în deznădejde, răul ţin drept bine, A-nteţit minunea, înmulţit-a harul, Ca omul să-şi lase păcatul, amarul... Aşa cum evreii în pustiu primit-au Mană...

Minune a Icoanei Maicii Domnului din Kursk

Minuni impartasite Lacasuri Literare A venit Maica Domnului! În această vizită a Fericitului Ioan a fost adusă împreună cu el din America şi Icoana din Kursk a Maicii Domnului, care a fost purtată...

Galsan tschinag

Publié par Bayagal sur le blog Mongolie, la littérature mongole, livres sur la Mongolie il y a 1 an

Galsan TSCHINAG - Чинаагийн Галсан - est né en 1944 dans une famille d’éleveurs nomades touvas, en Mongolie occidentale, et a passé sa jeunesse dans les steppes du haut Altaï, aux confins de...

Roman - Prietenul lui Matei - Cap. Xxv

Capitolul XXV În cursul săptămânii următoare, cei şase tineri se reuniră încă o dată, pentru a înregistra melodia de la Crăciun. Trebuia să dureze trei minute, iar formaţia care o interpreta...

Maica Domnului in icoane

Bucură-te, Marie, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău, că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre!...